ØYEBLIKK

ØSTERS!

Østers er djevelsk godt!

Men det kan ta tid å venne seg til denne skalldyrets dronning. For egen del kjøper vi østers når vi får ta i den på restaurant.

To ulike kvaliteter og opprinnelse

Vi har østerskniv hjemme, men ofte kommer det små skallrester med når vi åpner og anretter dem selv. La de proffe ta seg av jobben!

Tilberedningen for øvrig er enkel: sitron, litt vinaigrette, og gjerne litt baguette.

Favorittsted er lunch på fisk- og skalldyrsboden på Marché Republique i Saint Raphael. 6 østers og ett glass vin, 12 euro. Kjøper vi to 18 østers eller flere kommer det gjerne med et ekstra glass vin eller to. Åpent 07:00-13:00.

Flere bilder http://www.instagram.com/iprovence_fr

Flere østerstyper du finner i fiskedisken:
  • La pousse en Claires –Delikate premiumøsteres som dyrkes i Marennes-Oleron ved atlanterhavskysten. Fyldig, rik smak og stor størrelse.
  • Fines de Claries – Dyrkes i samme område som La pousse en Claires, men har en mindre muskel. Perfekt når du ønsker litt mindre østers som er en passelig munnfull med en balansert smak.
  • Virginica – Østers med pæreformet skjell med god spenst i kjøttet og har en noe søtlig smak.
  • Dixon – Små til medium store østers med mild smak.

Kilde: Meny

For egen del liker jeg også den østersen man finner i våtmarksområdene langs den franske middelhavskysten ned mot Spania. Litt mindre, men mye smak.

Yngste datter har arvet sansen for delikatessen…

Skål!
Man blir glad av å spise østers – helt sant!
Konsentrasjon…
Produsentens buemerke

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *