MAT OG DRIKKE

RESTAURANT BALZAC

Restaurant Balzac i Saint Aygulf 

«Bienvenue!» Vi blir tatt i mot av daglig leder Eric, smilende som alltid.

Restaurant  Balzac ligger i gaten med samme navn, rett opp fra Place de la Poste. 

Det er hyggelig å se så mange gjester der selv på en mandag. De fleste restauranter har stengt denne dagen. Men som Eric sier, «hvis alle andre har stengt, så er det et marked for å ha åpent».

Valentina og Anna var servitører

Ikke alle franske restauranter er like koselige. Det virker noen ganger som om vaskelyset alltid er på. Men på Balzac er det lunt og koselig med avstemte farger og dekor, og riktig belysning.

Urtegratinerte blåskjell
Friterte skalldyr
Gratinerte kamskjell med pommes frites

Vi er fire til bords og bestemmer oss for en flaske champagne til fordrink og forrett. Den kommer fra Christian Senez. Vi kjenner Francoise, mor og svigermor til paret som eier og driver huset. Hun har «salgsbod» for vinene i garasjen hjemme i Saint Aygulf. 

Kjøkkensjef Martina
Eric

Da jeg spør om å få ta bilder inne i Balzac, stiller alle velvillig opp. Valentina og Anna er servitører, Eric «alt-mulig-mann» og Martina står på kjøkkenet.

Vi spiste litt ymse, og maten er bra. Gratinerte blåskjell i urtesmør var veldig godt. Det samme med assorterte frityrstekt skalldyr og grønnsaker.

Gratinerte kamskjell, stekt kylling og skalldyrs gratin til hovedrett. Selv ville jeg aldri kokt og deretter gratinert kamskjellene i ost, men heller laget en tykk hvitvinssaus eller en sabayon. Men rosévinen fra Chateau du Rouët er aldri å forkaste.

Etter desserten kom Valentina og spurte om en liten Limoncello kunne smake. Joda, gjerne det.

En liten Limoncello passer godt 

Det ble en hyggelig aften på Balzac. Det manglet litt for full score med maten, men det var hyggelig og stemningsfylt. Og som alltid topp service.

Vi kommer igjen. 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *